Verkoop Ichthuskerk

Verkoop Ichthuskerk

Twee jaar geleden hebben we besloten de Ichthuskerk te proberen te verkopen. En nu is het zover. De kerkenraad is dankbaar om te kunnen melden dat er een koper voor de Ichthuskerk is gevonden, die het buitenaanzicht zoveel mogelijk intact wil houden. 
Wij hebben van de kandidaat-koper een goed voorstel gekregen en hebben van de kerkenraad en het CCBB te Utrecht de toestemming en goedkeuring gekregen om de Ichtuskerk te verkopen.
Koper: Dhr. Jeroen van den Adel wonende in Deventer. De heer Van den Adel is via zijn bedrijf AdVicus (https://www.advicus.nl/  ) gespecialiseerd in transformatie en herbestemming van oude karakteristieke panden. Van den Adel heeft veel tijd geïnvesteerd in het maken van een ontwerp, het totaal plan en gesprekken met gemeente Súdwest Fryslân.
Plan: Dhr. Van den Adel zal naar verwachting acht woonappartementen gaan realiseren in het Ichthuskerk. Onderdelen van het plan zijn onder andere een aantal daklichten op het dak, buitenruimten aan de achterzijde, het terugbrengen van oude raampartijen, overal lichtopbrengst maximaliseren en mogelijkheden creëren voor ventilatie van de woningen en te openen delen (spui-ventilatie). De beeldbepalende en karakteristieke elementen van het gebouw zullen zo veel mogelijk worden gerespecteerd en behouden blijven.
Dhr. Van den Adel heeft de intentie om het gebouw zoveel mogelijk in ere te houden en geen grote ingrepen te doen aan de voorzijde van het gebouw. Een onafhankelijke derde zal in het voorbijgaan niet direct merken dat het gebouw veranderd is.
Nadat het koopcontract ondertekend is zal dhr Van den Adel de omwonenden en geïnteresseerden informeren over zijn plannen.
De laatste dienst in de Ichtuskerk en tevens de afscheidsdienst zullen we houden op 30 mei 2021. Voor meer informatie klik hier.
Namens de kerkrentmeesters, Klaas Attema

terug

Agenda

St. Joseph

zo 21 jul 2024 om 11.00

St. Joseph

zo 28 jul 2024 om 9.30

St. Josephkerk

zo 04 aug 2024 om 11.00

St. Josephkerk

zo 11 aug 2024 om 9.30 Koffiedrinken

St. Josephkerk

zo 18 aug 2024 om 11.00

Adventskalender

 

Website

Samen maken we de website en onze Facebookpagina up-to-date en levendig!
Daar hebben we hebben we jullie inbreng bij nodig. Heeft u/ heb jij een bericht voor deze website? Een mooie foto, of moet er iets gewijzigd worden?
Stuur dan je bericht in een mail naar: websitepknheeg@gmail.com