Terugblik: Projectkoor

Terugblik: Anders Vieren - projectkoor

Een projectkoor, net als in 2019, zou dat weer een succes kunnen worden? Het antwoord is: Jazeker!
Het is weliswaar vier jaar later, corona heeft tussendoor best het een en ander veranderd. Maar wat zeker niet veranderd is, is het enthousiasme van de organisatoren Francien, Geertje en Klaske en het plezier en enthousiasme dat de dirigent, Akke Bosma, uitstraalt. IJsbrekers om elkaar te leren kennen, oefeningen met akkoorden zingen, ritmische openingen: Akke schudt het allemaal uit haar mouw.
Er zitten zangers met ervaring tussen, maar ook mensen die amper zangervaring hebben. In deze groep maakt dat niet uit. Muziek verbindt. En Akke weet iedereen aan het zingen te krijgen. Eén van de deelnemers vertelt achteraf dat er nog meer ontspanning in zat dan de vorige keer. Ondertussen weet het projectkoor in 7 repetities 5 nummers meerstemmig in te studeren.
In de Anders Vieren dienst van zondag 26 maart konden we daarvan genieten. Maar natuurlijk alleen nadat Akke met alle aanwezigen zo'n ijsbreker heeft gedaan en iedereen weet hoe het er bij de repetities aan toe kon gaan. Rondom de nummers denken we na over je naaste liefhebben als jezelf. Dat begint bij jezelf liefhebben en mogen vertrouwen dat God jou als unieke persoon heeft gewild zoals je bent. En het gaat over de ander ook in zijn eigenheid waarderen. Geloven gaat over je naaste lief hebben als jezelf. Dan vervul je de hele wet, want de liefde berokkent de naaste geen kwaad. De liefde zoekt de eenheid, de vrede, de verbinding.
Het koor is daar al een klein voorbeeld van: 45 verschillende mensen, de muziek die hen verbindt, het enthousiasme en de eenheid die ze samen uitstralen. Kortom, het was een feest!

terug

Agenda

St. Joseph

zo 21 jul 2024 om 11.00

St. Joseph

zo 28 jul 2024 om 9.30

St. Josephkerk

zo 04 aug 2024 om 11.00

St. Josephkerk

zo 11 aug 2024 om 9.30 Koffiedrinken

St. Josephkerk

zo 18 aug 2024 om 11.00

Adventskalender

 

Website

Samen maken we de website en onze Facebookpagina up-to-date en levendig!
Daar hebben we hebben we jullie inbreng bij nodig. Heeft u/ heb jij een bericht voor deze website? Een mooie foto, of moet er iets gewijzigd worden?
Stuur dan je bericht in een mail naar: websitepknheeg@gmail.com