Terugblik: Projectkoor

Terugblik: Anders Vieren - projectkoor

Een projectkoor, net als in 2019, zou dat weer een succes kunnen worden? Het antwoord is: Jazeker!
Het is weliswaar vier jaar later, corona heeft tussendoor best het een en ander veranderd. Maar wat zeker niet veranderd is, is het enthousiasme van de organisatoren Francien, Geertje en Klaske en het plezier en enthousiasme dat de dirigent, Akke Bosma, uitstraalt. IJsbrekers om elkaar te leren kennen, oefeningen met akkoorden zingen, ritmische openingen: Akke schudt het allemaal uit haar mouw.
Er zitten zangers met ervaring tussen, maar ook mensen die amper zangervaring hebben. In deze groep maakt dat niet uit. Muziek verbindt. En Akke weet iedereen aan het zingen te krijgen. Eén van de deelnemers vertelt achteraf dat er nog meer ontspanning in zat dan de vorige keer. Ondertussen weet het projectkoor in 7 repetities 5 nummers meerstemmig in te studeren.
In de Anders Vieren dienst van zondag 26 maart konden we daarvan genieten. Maar natuurlijk alleen nadat Akke met alle aanwezigen zo'n ijsbreker heeft gedaan en iedereen weet hoe het er bij de repetities aan toe kon gaan. Rondom de nummers denken we na over je naaste liefhebben als jezelf. Dat begint bij jezelf liefhebben en mogen vertrouwen dat God jou als unieke persoon heeft gewild zoals je bent. En het gaat over de ander ook in zijn eigenheid waarderen. Geloven gaat over je naaste lief hebben als jezelf. Dan vervul je de hele wet, want de liefde berokkent de naaste geen kwaad. De liefde zoekt de eenheid, de vrede, de verbinding.
Het koor is daar al een klein voorbeeld van: 45 verschillende mensen, de muziek die hen verbindt, het enthousiasme en de eenheid die ze samen uitstralen. Kortom, het was een feest!

terug

Adventskalender

 

Agenda

Haghakerk

zo 04 jun 2023 om 9.30

Escaperoom tieners

wo 07 jun 2023 om 19.30

Taalcursus Oekraine

do 08 jun 2023 om 19.30

Talma State

vr 09 jun 2023 om 15.30 Heilig Avondmaal

Haghakerk

zo 11 jun 2023 om 9.30 Heilig Avondmaal

Website

Samen maken we de website en onze Facebookpagina up-to-date en levendig!
Daar hebben we hebben we jullie inbreng bij nodig. Heeft u/ heb jij een bericht voor deze website? Een mooie foto, of moet er iets gewijzigd worden?
Stuur dan je bericht in een mail naar: websitepknheeg@gmail.com