Startzondag: Aan Tafel!

Startzondag: rond-de-tafelviering

Samen in een kring, met een grote tafel in het midden en op die tafel staat ons meegebrachte voedsel. Op Startzondag, 18 september, houden we een rond-de-tafelviering. We gaan met elkaar ‘aan tafel’, wat ook het jaarthema voor het komende seizoen is. Tijdens de viering is de liturgie verweven met het delen van de maaltijd; dus met eten en drinken, maar ook met de ontmoeting en gesprekken die daarbij horen. Het belooft een mooie en bijzondere viering te worden.

Deze viering is bij uitstek heel geschikt voor kinderen: er kan tussendoor volop gepraat en gegeten worden. Ze kunnen een deel van de tijd elkaar opzoeken, maar aan het einde sluiten we met iedereen samen de maaltijd af.
Het is de bedoeling dat iedereen mee kan doen. In principe delen we van wat we meenemen, maar wie een speciaal dieet volgt of een allergie heeft, kan natuurlijk gerust zijn/haar eigen voedsel meenemen en zelf opeten.

Net zoals de vroeg-christelijke gemeenten uit de Bijbel bij elkaar kwamen rond de maaltijd, doen wij dat ook. En net als in die tijd de mensen zelf eten meebrachten om met elkaar te delen, doen wij dat ook. Zelf gemaakt of zelf gekocht. Wie rijk is, deelt van zijn rijkdom, wie erg op moet passen in deze dure tijd, mag erop vertrouwen dat er genoeg is om van te delen.

Omdat rond een tafel zitten in de Haghakerk erg lastig, wijken we uit naar het bedrijf van Van der Heide, De Draei 10, de locatie van de rommelmarkt. Een livestream/digitale uitzending lukt daardoor helaas niet, maar we kunnen wel vervoer regelen. Geeft u het dan even aan bij uw ouderling?

Voor de helderheid enige praktische informatie:
Inloop:                10.00 uur            meegebracht voedsel kan op tafel, gelegenheid om samen vast koffie/thee te drinken
Aanvang:            10.30 uur            voorganger: Annelieke Warnar
Waar:                                             Van der Heide Fourages, De Draei 10
Meenemen:                                    eten voor een brunch/ontbijt/lunch
                                                       bord en bestek

Tenslotte twee dingen: ten eerste leert de praktijk dat bij dit soort maaltijden altijd ruim voldoende eten is. Neem dus niet teveel mee en neem na afloop graag je eigen restanten mee naar huis. Ten tweede: het is een echte gemeenschapsmaaltijd, die we met en voor elkaar doen. Een paar extraatjes kunnen het nog mooier maken. Wil je helpen met de aankleding, door bijv. wat bloemen op tafel te verzorgen, of kun je na afloop even helpen opruimen: dan zou het heel fijn zijn als je je vooraf vast even meldt bij ds. Annelieke Warnar.

terug

Agenda

St. Joseph

zo 16 jun 2024 om 9.30 Koffiedrinken

St. Joseph

zo 23 jun 2024 om 11.00

St. Joseph

zo 30 jun 2024 om 9.30

St. Joseph

zo 07 jul 2024 om 9.30

St. Joseph

zo 14 jul 2024 om 9.30 Koffiedrinken

Adventskalender

 

Website

Samen maken we de website en onze Facebookpagina up-to-date en levendig!
Daar hebben we hebben we jullie inbreng bij nodig. Heeft u/ heb jij een bericht voor deze website? Een mooie foto, of moet er iets gewijzigd worden?
Stuur dan je bericht in een mail naar: websitepknheeg@gmail.com