Afscheid Ichthuskerk en afscheid kosters

Terugblik afscheid Ichthuskerk

En toen was het zover: Douwe deed voor een laatste keer na een kerkdienst de deuren op slot. Afgelopen zondag 30 mei hebben we afscheid genomen van de Ichthuskerk. In de dienst lazen we Psalm 90, waar tijd en eeuwigheid met elkaar verweven worden. Waarin het tijdelijke werk van onze mensenhanden wordt opgenomen in het grote werk van God, dat de eeuwen omspant. Ook al sluiten we het werk in de Ichthuskerk af, het is niet voor niets geweest. We nemen het mee en trekken verder, voetje voor voet. Als symbool daarvan droegen we de Paaskaars, doopschaal, kanselbijbel, een wit steentje en het avondmaalsstel mee naar de Haghakerk.
Foto: Wytske Kuiper

In de kerk stond ook een liturgisch bloemstuk, gemaakt door Clara en Wietske. Bovenaan zien we de Ichthus in het symbool van de vis. De neus van de vis wijst richting de Haghakerk. De rode rozen tonen de zwemmende beweging van de vis en de witte bloemen het water. Zo zwemt de vis verder, net als onze gemeenschap verder trekt richting de Haghakerk. Het bloemstuk werd als dank voor hun jarenlange inzet aan Douwe en Nannie gegeven. 
Foto: Griet van der Heide

Want niet alleen van de kerk namen we afscheid, ook van ons kostersechtpaar Douwe en Nannie Buwalda hebben we afscheid genomen. Zij hebben zich twintig jaar lang met hart en ziel ingezet voor de kerk: zowel het gebouw, als de gemeenschap. Zoals Rina zei: het onkruid kreeg geen kans om op het pad tussen hun huis en de Ichthuskerk te groeien, zo vaak gingen ze erheen om even een klusje te doen. Op de achtergrond aanwezig, maar zo belangrijk voor de kerk. En altijd bereid om even mee te denken. Dank jullie wel!

De website van de Gereformeerde Kerken schreef hier een artikel over het afscheid. Eerder verscheen al deze tekst over het ontstaan van de Ichthuskerk. 

terug

Adventskalender

 

Agenda

Haghakerk

zo 04 jun 2023 om 9.30

Escaperoom tieners

wo 07 jun 2023 om 19.30

Taalcursus Oekraine

do 08 jun 2023 om 19.30

Talma State

vr 09 jun 2023 om 15.30 Heilig Avondmaal

Haghakerk

zo 11 jun 2023 om 9.30 Heilig Avondmaal

Website

Samen maken we de website en onze Facebookpagina up-to-date en levendig!
Daar hebben we hebben we jullie inbreng bij nodig. Heeft u/ heb jij een bericht voor deze website? Een mooie foto, of moet er iets gewijzigd worden?
Stuur dan je bericht in een mail naar: websitepknheeg@gmail.com