De kerk tijdens Corona

Update: 29-09-2021

Samen met de landelijke versoepelingen zijn ook bij ons in de kerk weer meer dingen mogelijk. Wel vragen we u nog altijd om bij klachten thuis te blijven en/of afspraken met bezoekmedewerkers af te zeggen.

‘Geef elkaar de ruimte’ is het belangrijkste advies voor de komende periode in onze kerk. Dat geldt voor wie verlangt naar meer nabijheid én voor wie liever nog wat meer afstand houdt. Dit doen we door bij de kerkdiensten verschillende mogelijkheden naast elkaar aan te bieden.
Er wordt in onze kerk geen coronatoegangscheck gedaan: iedereen is welkom.
In de voorste helft van de kerk (het dichtst bij het liturgisch centrum) wordt de anderhalvemeterregel losgelaten. We vragen u wel rekening te houden met elkaar. We zijn niet meer gewend schouder aan schouder te zitten en mogelijk vindt ook niet iedereen het even prettig om zo dicht bij elkaar te komen. Geef elkaar dus de ruimte.
In de achterste helft van de banken blijven we 1,5 meter afstand houden. Hiermee blijft de kerkgang ook veilig voor wie zich tot de kwetsbare doelgroep rekent.


Kunt u niet komen, maar wilt u wel meeleven? Onze kerkdiensten worden deze periode live met beeld uitgezonden via YouTube. In verband met auteursrechten blijven deze diensten slechts een week online staan. Op kerkdienstgemist zijn de diensten met alleen geluid langere tijd terug te luisteren. 

In het bezoekwerk proberen we zoveel mogelijk vooraf even contact te hebben. Meld het gerust als u bezoek nog niet ziet zitten, omdat u bijvoorbeeld in een kwetsbare groep valt. Ook kan het zijn dat we in verband met coronagerelateerde klachten onverwachts af moeten zeggen. We proberen dan z.s.m. een nieuwe afspraak te maken. Ouderlingen en bezoekmedewerkers bepalen zelf of zij het verantwoord achten op bezoek te komen. 
In deze coronatijd spreken we elkaar minder op straat. We horen niet altijd alles wat er speelt achter de voordeur. Geef het dus gerust door! We horen het liever een keer extra, dan dat we ergens niet van op de hoogte zijn. 

Activiteiten en andere bijeenkomsten staan ook weer gepland. De komende tijd verzorgen we verschillende bezinnings- en ontmoetingsbijeenkomsten. Als er qua maatregelen ruimte voor is zullen sommige activiteiten met een vaste regelmaat terugkeren, zoals het maandelijkse moetsje en ferbine (ontmoeten en verbinden). Andere bijeenkomsten vinden als enkele bijeenkomst, of in een serie binnen een paar weken plaats. Ze worden ruim op tijd aangekondigd in het kerkblad en op de website. Vooraf aanmelden is nodig in verband met de beperkte ruimte en de onderlinge afstand. Er is steeds plaats voor 7 personen. Is er meer interesse, dan kunnen we altijd de bijeenkomst een tweede keer organiseren.

terug

Agenda

Gespreksavond: Godsbeelden

27 okt 2021 om 19.30

R.K.K.

31 okt 2021 om 19.30

Website

Samen maken we de website en onze Facebookpagina up-to-date en levendig!
Daar hebben we hebben we jullie inbreng bij nodig. Heeft u/ heb jij een bericht voor deze website? Een mooie foto, of moet er iets gewijzigd worden?
Stuur dan je bericht in een mail naar: websitepknheeg@gmail.com