Paasgroetenactie

Paasgroetenactie 2023

Vanuit de Protestantse Kerk in Nederland sturen gemeenteleden ook dit jaar paasgroetenkaarten aan gevangenen in Nederland en Nederlandse gevangenen in het buitenland. Samen met vrouwelijke gedetineerden in Nieuwersluis maakte justitiepredikant Harma Zuidersma het kunstwerk dat afgebeeld staat op de paaskaarten. “Het beeldt het graf uit dat met Pasen wordt opengebroken. Jezus gaf zijn leven uit liefde voor ons. Zijn opstanding geeft hoop op een nieuw begin.”

Ook onze gemeente doet mee aan de Paasgroetenactie.
Voor gedetineerden is het bemoedigend als ze een kaart krijgen, zeker als daar ook iets persoonlijks op staat. Ook al weet u niet precies wie deze kaart ontvangt, u mag ervan overtuigd zijn dat een bemoedigende groet de gedetineerden erg goed doet. Het is een feestelijke gebeurtenis als de kaarten in de kerkdienst in de gevangenis worden uitgedeeld.

Voorbeeld teksten voor de kaarten zijn:

  • U bent in onze gedachten. Houd moed, wees sterk, u wordt niet
    vergeten.

  • Onze beste wensen, ook voor de toekomst. Verlies de hoop niet.

  • Vertrouw op God als het leven zwaar is, want Hij zal voor je zorgen.

  • Je bent altijd geliefd! Niet om wat je kunt, maar om wie je bent: Kind van God.

Meer informatie over de Paasgroetenactie is te vinden op protestantsekerk.nl/paasgroetenactie. We hopen dat velen van u paasgroeten zullen sturen!

Op zondag 12 en 19 februari worden de kaarten uitgedeeld na afloop van de kerkdienst. Het is de bedoeling dat u op de bovenste kaart een bemoediging schrijft voor de gedetineerde en dat u op de onderste kaart alleen een postzegel plakt, zodat de gedetineerde deze kaart kan versturen.
U kunt de ingevulde kaarten met postzegel op zondag 19 en 26 februari inleveren achter in de kerk, en anders voor woensdag 1 maart brengen bij ondergetekende; wij zorgen ervoor dat de kaarten in een verzamelenvelop worden verstuurd naar het juiste adres.
We hopen op een succesvolle actie!!

Namens de KIA groep Heeg,

Homme Bakker, Molefinne 30
kiaheeg@gmail.com

terug

Adventskalender

 

Agenda

Haghakerk

zo 26 mrt 2023 om 10.30 5e Zondag Veertigdagentijd

Nederlandse les Oekraine Heeg

do 30 mrt 2023 om 19.30

Haghakerk

zo 02 apr 2023 om 9.30 Palmzondag

Haghakerk

do 06 apr 2023 om 19.30 Witte Donderdag

Talma State

vr 07 apr 2023 om 15.30 Goede Vrijdag

Website

Samen maken we de website en onze Facebookpagina up-to-date en levendig!
Daar hebben we hebben we jullie inbreng bij nodig. Heeft u/ heb jij een bericht voor deze website? Een mooie foto, of moet er iets gewijzigd worden?
Stuur dan je bericht in een mail naar: websitepknheeg@gmail.com